BOBSTH 11:20:30 02-06-2014
IS1120BO.001
Гр. Главиница – трансграничен проект

620_guswe39Фестивал по българо-румънски проект „Модно шоу на деветнайсети век“ започва днес в гр. Главиница Гр. Главиница, Силистренска област, 2 юни /Пеню Николов, БТА/ Фестивал по българо-румънски проект „Модно шоу на деветнайсети век“ започва днес в гр. Главиница. Той се осъществява по проект на стойност 249 940 евро от Програмата за трансгранично сътрудничество България – Румъния. Водеща е Главинишката община на Силистренска област.

Партнират българското сдружение „Евроинтегра“, Училищният инспекторат и асоциацията „Акчес“ в Кълъраш. Целите на проекта са свързани с възможностите за сближаване чрез културното разбирателство, установяване на партньорство между училища в селските райони на трансграничния регион на основата на фолклорни, исторически и културни традиции.

Предвидени са два фестивала от по четири дни в Главиница и Кълъраш. Сто четирийсет и седем български и румънски ученици ще вземат участие във фестивалите. Те ще бъдат едни от най-значимите събития за жителите на двете общини. Фестивалите могат да се превърнат в традиционни трансгранични фолклорни прояви в Главиница и Кълъраш.

/ИС/

Източник: http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/842139

About the author