Проектът “Агро-туризъм бизнес академия – система за подкрепа на МСП” е на стойност 503,838.25 евро и е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие и от националните фондове на страните участнички в Interreg V-A Програма за сътрудничество „Гърция-България 2014-2020”.

Трансграничния регион между Гърция и България обхваща районите на Еврос, Кавала, Ксанти, Родопи, Драма, Солун, Серес и в областите Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково.

Една от основните цели на проекта е да подпомогне туристическия и селскостопанския сектор. Предприемачите в сферата ще получат достъп до специфични обучения, ново тематично смарт приложение, Дигитална академия и още. Повече информация за предстоящите събития и инициативи следете в профила на Водещия бенефициент

Проектът е по идея на няколко организации от България и Гърция с успешен предишен опит в развитие на проектни предложения в туристическия и селскостопанския сектор. Водещ партньор е Сдружение „Евроинтегра“, а партньори от гръцка страна са организация Agrientrepreneurship с богат опит в сферата. Сдружение „Просперитет и развитие за България“ е другият партньор на проекта от българска страна.

Планираните инициативи допринасят положително за повишаване на конкурентоспособността на местните и международни пазари чрез представяне на изключителни продукти – био вина от местни сортове, био-агро-винени туристически продукти и други. Специалните сортове, които ще бъдат разгледани по време на събития и обучения имат своя собствена история и тероар. Именно тези сортове предлагат ексклузивност на вкусове и аромати, които привличат вниманието на потребителите на първокласни стоки. По този начин, чрез разработване на нишов пазар в трансграничната територия ще бъдат представени уникални биологични продукти, част от био-агро туристическия сектор. Изборът на нишов и уникален продукт води до изключително добро бизнес развитие.

Участниците в проекта ще получат възможност да се запознаят и да навлязат в нови пазари, да разширят производството си и да увеличат производствения капацитет.

За повече информация във връзка с предстоящите събития и инициативи можете да се свържете с нас на:

eurointegrasofia@gmail.com

evrocompas_media@abv.bg

Сдружение „Евроинтегра“

 

 

 

 

About the author
Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

clear formSubmit